Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefoonnummer
+31 492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Het aanpassen van de landenselector

How to: aanpassen van de landenselector

In een paar stappen geregeld

Een voorbeeld van landen selecteren is de mogelijkheid om op de website zelf te switchen naar een ander land of het weergeven van een vlag met betrekking op dat land. Zo wilt u op een Nederlandse site kunnen switchen naar een Duitse variant, en andersom. Dit wordt meestal gedaan door op het vlaggetje ergens op een site te klikken en daarna een ander land te kiezen.

Deze landen, en hun volgorde, zijn aan te passen door het wijzigen van een stukje code. Hiervoor gebruikt u de optie inspecteren (rechtermuisknop) voor het stukje op de site wat over de verschillende landen / vlaggen gaat. Dit stukje code kopieert u in de linkerkolom in Clonable. Het stukje code met ‘selected’ dient net als hierboven verwisseld te worden. Waar het op de Nederlandse site staat bij de Nederlandse vlag, moet dit in de rechterkolom weggelaten worden. Bij het stukje code voor de Duitse vlag is deze afwezig, en moet hij toegevoegd worden. U dient dus twee regels in Clonable in te vullen om de switch compleet te maken. Anders blijft ‘selected’ bij beide opties staan, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Naast het wijzigen van het geselecteerde land kan het ook nodig zijn de volgorde aan te passen. Zo is het bijvoorbeeld logischer om op een Nederlandse site, te switchten naar een Engelstalige. Dan zou de vlag van UK als tweede optie in het rijtje voorkomen. Maar op een Belgische site is het waarschijnlijk logischer dat een Franse site de tweede optie is. Om de volgorde aan te passen wissel je in het stukje code de opties naar wens om.

Vanaf 2:21