Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefoonnummer
+31 492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Het veranderen van betaalmethoden

How to: veranderen van de betaalmethoden

In een paar stappen geregeld

Als u een webshop heeft, is het belangrijk dat uw klanten zich thuis voelen, waardoor ze geneigd zijn eerder dingen te kopen. Dit kan positief beïnvloedt worden door het aanpassen van sommige woorden, maar heeft ook te maken met de voorkeuren in uw webshop.

Een voorbeeld van deze voorkeuren is de meest gekozen / favoriete betaalmethode van een land. Zo is iDeal de meest gebruikte betalingssite in Nederland en staat deze meestal bovenaan, maar in België is dit bijvoorbeeld Mistercash/Bancontact, en in Duitsland Paypal of Sofort Banking. De betaalmethoden kun je eenvoudig wijzigen. Hiervoor dient u aan te passen in de code van de website, welke betaalmethode de ‘selected’ optie is in de code. Ga met uw muis op de betaalmethoden staan en inspecteer deze met de rechtermuisknop. De code die bij de betaalmethode hoort kopieert u makkelijk naar de backend van Clonable. In dit stukje code staat ‘selected’ waarschijnlijk bij iDeal, maar dit moet voor België bij ‘Bancontact / Mistercash’ staan. In de rechterkolom voer je het stukje code in maar zet je ‘selected’ bij ‘Bancontact / Mistercash’.

Belangrijk hierbij is dat het andersom ook veranderd wordt. Waar eerst ‘selected’ bij stond, haalt u het nu weg. U voert dus twee verschillende regels in, in Clonable. In de eerste voert u het stukje code van iDeal in, dat eerst ‘selected’ was, maar nu niet meer. In de tweede kolom voert u het stukje code voor Bancontact / Mistercash in, dat eerst niet ‘selected’ was, maar nu wel.

Op deze manier is voor bezoekers van uw site de favoriete betaalmethode automatisch aangevinkt. Wat u ook nog zou kunnen doen, is het aanpassen van de volgorde waarin de betaalmethoden genoemd worden. Zo kun je Bancontact / Mistercash boven iDeal laten zetten. Hiervoor kopieert u het stukje code dat hoort bij de gehele opsomming van betaalmethoden. Hierin kunt u dan heel nauwkeurig de volgorde wijzigen, waarna u het gewijzigd stukje code in de replacement kolom plaatst.

Vanaf 1:21