Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefoonnummer
+31 492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Case: ippontime.nl

Webshop België - Wordpress website klonen - settings aanpassen checkout

Case: ippontime.nl

Ippontime.nl is een Nederlandse webwinkel in judospullen, zoals judopakken, judobanden, tassen, enzovoorts. Judo is een relatief kleine sport in België. Ippontime.nl heeft relatief hoge zoekmachineposities in Nederland. In België daarentegen scoorde de webwinkel nog vrijwel niet.  Clonable.nl heeft deze site als één van de eerste testcases opgezet medio 2019.

Na het klonen van Ippontime.nl heeft de Belgische variant binnen 3 maanden dezelfde dan wel niet hogere zoekmachineposities gekregen in België in vergelijking met Nederland.

In de grafiek hier rechts is te zien dat de webshop in augustus is gekloond. Vervolgens duurde het een tijdje voordat Google de site goed oppikte. Maar toen dat eenmaal het geval was stegen de posities van de trefwoorden snel. En werd zonder al te veel inspanning extra verkeer binnengehaald.

Ippontime.be - judo trefwoorden rankings

Links is te zien hoe de organische posities in Google inmiddels zijn. Uiteraard schommelen de posities wat, maar zoals je ziet aan de grafiek hierboven blijven de posities vrij stabiel vanaf maart 2020. Soms schiet ‘judopak’ bv. van plek 3 naar 1 of andersom en dan daalt of stijgt het totale zoekvolume mee. Wat duidelijk is, is dat de posities van ‘belangrijke’ termen rondom judospullen allemaal top 3 zijn.

Wat voor veranderingen zijn er gedaan aan Ippontime.be via Clonable?

  • Woorden aanpassen: bv. judobanden wordt judo gordels. Deze scoort meteen positie 1 in België. Ook omdat de Nederlandse concurrentie állemaal de verkeerde term gebruikt.
  • Logo aanpassen
  • Doofinder script aanpassen: voor de speciale externe zoekmachine is een vervangend script gemaakt.
  • Checkout: land automatisch ingesteld op België ipv Nederland

Een jaar later zijn de organische resultaten duidelijk verbeterd. Deze testcase is namelijk zo interessant omdat er eigenlijk niets in de Nederlandse site is gedaan aan SEO in die tijd. Het aantal bezoekers in België is daarentegen met 45% gestegen. Ook de Belgische ecommerce orders zijn met een aanzienlijk percentage gestegen, wat het nut van Clonable aantoont.