Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefoonnummer
+31 492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Case: plotterwinkel.nl

Case: plotterwinkel.nl

Plotterwinkel.nl is begonnen als een online webshop voor plotters. Dit zijn grootschalige printers voor bijvoorbeeld bouwbedrijven of architecten. Deze printers kunnen makkelijk tekeningen en schetsen op a2 of zelfs a0 formaat printen. Hiernaast verkopen ze bij Plotterwinkel ook bijbehorende materialen als inkten, plotterpapier en vouwmachines. Inmiddels is de website van plotterwinkel.nl uitgegroeid tot een veel bezochte website met veel goede zoekposities. Helaas was het aantal bezoekers vanuit België een stuk minder.

Inmiddels is het aantal bezoekers per maand maar liefst 10 keer zo hoog als voorheen.

Er bestond wel een Belgische variant van de website, plotterwinkel.be, maar deze scoorde slecht. Eind 2019 zijn we met Plotterwinkel de samenwerking aangegaan en hebben we de site verbeterd. Hierna werd de verbeterde site gekloond door Clonable zodat de Belgische site ook zou stijgen. In de grafiek hier rechts zie je wat de impact hiervan is geweest. Na iets meer dan anderhalf jaar was het aantal bezoekers uit België met meer dan 10x toegenomen. Inmiddels is ook de Belgische variant een welbezochte site.

In het overzicht hier links zie je de zoekposities in België zoals je nu zijn. Plotterwinkel.be heeft veel hoge zoekposities in de top 10 en zelfs in de top 3 bij zoekwoorden met hoge volumes. Alhoewel deze volumes lager zijn dan in Nederland, halen ze toch veel bezoekers binnen. Je kunt zien hoe vaak de site zoekpositie nummer 1 heeft, een geweldig resultaat!

Wat voor veranderingen zijn er gedaan aan plotterwinkel.be via Clonable?

  • We hebben het logo aangepast, hierin stond namelijk ‘.nl’ vermeld. Dit hebben we voor de Belgische site weggehaald zodat er enkel ‘Plotterwinkel’ staat
  • Contact: het telefoonnummer is aangepast, de klanten in België moeten een ander nummer bellen dan de klanten in Nederland
  • Checkout: land van verzending is automatisch ingesteld op België in plaats van Nederland

Het grote voordeel van het gebruiken van Clonable is dat we nadat we de Nederlandse site verbeterd hadden, enkel de site hebben hoeven clonen. Hierna is de Belgische site enorm vooruit gegaan zonder dat we veel SEO activiteiten op de Nederlandse site hebben verricht. Dit is een van de grote voordelen van Clonable.