Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefoonnummer
+31 492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Case: spiruella.nl

Webshop België - Wordpress website klonen - settings aanpassen checkout

Case: spiruella.nl

spiruella.nl is een webwinkel voor superfoods, en biedt een ruim aanbod aan poeders, biologische voeding en vitaminen en mineralen. De Nederlandse website, spiruella.nl, kreeg vanuit Nederland al veel bezoekers, en had hoge zoekmachineposities. Het aantal bezoekers vanuit België was helaas een stuk lager. Daarom is eind 2019 de Belgische kloon, spiruella.be opgezet.

Momenteel krijgt de Belgische site bijna 5 keer zoveel bezoekers als de Nederlandse site voor het klonen kreeg vanuit België!

In de grafiek hier rechts is de groei van traffic van spiruella.be te zien. Zoals je kan zien is eind 2019 de webshop gekloond. Hierna duurt het altijd even voor Google de site goed oppikte. Maar momenteel krijgt spiruella.be meer dan 1000 bezoekers per maand. Dit is bijna 5 keer zoveel Belgische bezoekers als de Nederlandse site voor het klonen kreeg!

Links zijn de belangrijkste zoekwoordenposities te zien. Er is een kleine schommeling, maar de site heeft in totaal tientallen zoekposities in de top 10, waaronder enkele met een enorm zoekvolume, zoals tumeric en baobab. Met die laatste scoort de Belgische site zelfs vele posities hoger dan de Nederlandse site doet!

Wat voor veranderingen zijn er gedaan aan spiruella.be via Clonable?

  • We hebben het logo aangepast, hierin stond namelijk ‘.nl’ vermeld. Dit hebben we voor de Belgische site weggehaald
  • Checkout: land automatisch ingesteld op België ipv Nederland
  • Checkout: betaalmethode automatisch ingesteld op Bancontact/Mistercash (heeft in België de voorkeur boven iDeal)

WordPress / WooCommerce klonen

Zoals te zien in de bovenste grafiek is de grootste groei begonnen in november 2020. Dit is het moment waarop we de sites van spiruella.nl en spiruella.be hebben verbeterd. Voor spiruella.be had dit een groter effect dan spiruella.nl, en binnen 3 maanden werd het aantal bezoekers voor de Belgische site verdrievoudigd! Dit laat opnieuw zien hoe waardevol het klonen van een website kan zijn.