Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefoonnummer
+31 492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Case: station7.nl

Case: station7.nl

Station 7 is een woonwinkel met vestigingen in Druten en Wateringen, met daarbij een online webshop. De woonwinkel verkoopt robuuste, stoere en industriële meubels met daarbij leren stoelen, krukken en banken. De Nederlandse webshop liep al een tijdje erg goed, maar het aantal Belgische bezoekers bleef uit. Daarom is eind 2019 de Belgische versie van de webshop, station7.be aangemaakt.

Binnen 1,5 jaar was het aantal Belgische bezoekers meer dan 10 keer zo groot als voor de aanmaak van de kloon.

Rechts kun je een grafiek zien van het aantal bezoekers van de gekloonde website. Google had even nodig om de site op te pakken, maar daarna is de groei flink doorgezet. Binnen 1,5 jaar was het aantal Belgische bezoekers meer dan 10 keer zo groot als voor de aanmaak van de kloon.

Zoals in het overzicht van keywords hier links te zien heeft de Belgische kloon veel top 10 posities bij grote zoekvolumes, wat ook zeker bijdraagt aan het aantal bezoekers per maand. Ook zijn er veel top 10 posities bij wat minder grote zoekvolumes, maar ook dit zijn belangrijke termen om op te scoren. Wat duidelijk is, is dat de site goed scoort op belangrijke algemene zoektermen.

Wat voor veranderingen zijn er gedaan aan station7.be via Clonable?

  • Een aantal woorden naar het Vlaams vertaald, zo werd stoel vertaald naar zetel, banken werden salons, hockers werden poefs en de showroom werd vertaald naar toonzaal. Dit zorgt ervoor dat de Vlaamse bezoeker zich meer thuis voelt
  • Verzending: op de Belgische site staat vermeld ‘gratis verzending in België’ op de Nederlandse site was dit ‘… Nederland en België’

Naast het vergroten van het aantal bezoekers werd schoot het aantal Nederlandse bezoekers van de Nederlandse site ook omhoog nadat de Belgische kloon werd aangemaakt. Dit alles zonder al te veel aanpassingen van de Nederlandse site. Er werden door Clonable dus ontzettend veel vooruitgangen geboekt!