🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Roadmap

Clonable is continu bezig haar product te optimaliseren!

Roadmap header

Clonable is continu bezig haar product te optimaliseren. Wat valt er te verwachten de komende tijd? Scroll vooral naar beneden naar de ‘Komende features’ zodat je weet wat je kan verwachten. Bekijk ook onze gewenste features

Komende features

Begin 2025

XML-feed abonnement

Clonable zal naar alle waarschijnlijkheid een XML-feed abonnement lanceren, waarmee je eenmalig of dynamisch je XML-feed kunt laten vertalen, én waarbij vervangende regels mogelijk zijn om de kwaliteit te verhogen. Ook willen we hier op termijn een editor voor bouwen, zodat proofreading nog gemakkelijker wordt. 

Begin 2025

Teksten in afbeeldingen vertalen

We willen het graag mogelijk maken om in sommige gevallen ook teksten in afbeeldingen te vertalen, om zo klanten tijd te besparen afbeeldingen te moeten vervangen. Inmiddels hebben we een aantal usecases gedraaid.  Dit heeft echter een lagere prioriteit voor klanten, dus de ontwikkeling ervan is uitgesteld.

Q4 2024

Koppelingen met Mijnwebwinkel / CCV Shop / Bol.com

Clonable zal aan de slag gaan om voor bepaalde platformen een eenvoudige vertaaloplossing koppeling te bouwen, in samenwerking met deze platformen. Welke volgorde deze gereed zijn is op dit moment nog onduidelijk. 

Q4 2024

AI - ook meerdere blokken, hele pagina's en hele websites

Ipv alleen 1 blok tegelijkertijd willen we de functionaliteit voor meerdere blokken, hele pagina's en hele website beschikbaar stellen

Q4 2024

WordPress - Integratie Contact Forms

Voor het populaire Contact Forms willen we een meertalige extensie bouwen. 

Q3 2024

Subfolder functionaliteit naast Wordpress - klonen op subfolder originele domein

Op dit moment is het gebruikelijk om te klonen op een nieuw of een subdomein. We willen ook een subfolder mogelijkheid aanbieden voor alle niet-WordPress klanten. Sommige klanten wensen dit vanwege hun merk opbouw. We zijn nu aan het testen en met een maatwerkoplossing is het nu al mogelijk, maar hier zijn nog wel vrij forse kosten aan verbonden.

Q3 2024

Arabisch RTL support

Arabische taal werkt al prima, maar de content moet ook nog beter uitgelijnd worden van rechts naar links, momenteel wordt dit nog niet helemaal top gedaan.

Q3 2024

Pagina's niet vertalen

Sommige pagina’s wil je überhaupt niet vertalen. Het zou prettig zijn als je die kunt uploaden, en kunt aangeven of je bepaalde andere blokken op die pagina’s wél vertaald wil zien. Zoals de footer, header, enz.

Q3 2024

WooCommerce - Productprijzen aanpassen

Om internationale prijsstrategieën te kunnen hanteren is het handig als per clone verschillende prijzen kunnen worden gebruikt.  

Q3 2024

WooCommerce - Valuta aanpassen

Voor WooCommerce willen we het gemakkelijker maken verschillende valuta te gebruiken per clone.

Augustus 2024

Shopify app

Om de Shopify compatibiliteit en mogelijkheden uit te breiden ontwikkelen we een speciale app voor Shopify. 

Juni 2024

Magento url plugin

Bij Magento zou een plugin sommige functionaliteiten voor vertalingen van urls veel kunnen verbeteren. Hier gaan we in stappen een plugin voor ontwikkelen. De eerste versie ervan zal rond juni verschijnen.

Juni 2024

AI - Internationale SEO

We willen het eenvoudiger maken SEO toe te passen in internationale clones, door met prompts, trefwoorden, e.d. te gaan werken.

Juni 2024

AI - Tone of voice

Voor marketing is het prettig als de tone of voice aangepast kan worden. Waarmee bijvoorbeeld wat meer ingetogen of juist met meer passie kan worden verteld over een bepaald product. Of een bepaald onderdeel wat meer uitgelicht kan worden, omdat de internationale doelgroep dat belangrijker vindt dan de doelgroep in eigen taal. 

Mei 2024

Website kosten calculator

Om te checken uit hoeveel karakters een website bestaat willen we de tekenteller die we al voor intern gebruik hebben gebouwd, uitbreiden en gereed maken voor potentiële klanten. Zo kunnen klanten inschatten hoeveel vertaalcredits zij nodig hebben.

Mei 2024

SPA / Nuxt / Next functionaliteiten verbeteren

Voor sommige websites zijn er nu nog niet altijd Clonable sites te genereren. Dit omvat voornamelijk SPA / Nuxt / Next websites. We willen de compatibiliteit flink uitbreiden, waardoor niet slechts 5% van de websites te klonen valt, maar ongeveer 50%. 

Juni 2024

Bewaren wijzigingen mogelijk maken

Als bureau SEO wijzigingen toepassen op de kloon en daarna dezelfde pagina op de originele website aanpassen? Normaal gesproken verdwijnen dan de SEO wijzigingen. Dit willen we voorkomen door een soort ‘slot’ in te bouwen voor klanten. Deze kunnen de SEO wijzigingen in de vertaalde versie opslaan ondanks dat de originele website zal veranderen.

Mei 2024

Vlaams dialect

Vanuit Nederland komt vaak de vraag of we ook kunnen klonen naar het Vlaamse dialect. Hiervoor bouwen we een oplossing.

Mei 2024

Woordenboek

Sommige klanten weten van tevoren al hoe ze bepaalde woorden willen gebruiken in hun vertalingen. Voor hen gaan we een ‘glossary’ introduceren, waarmee ze zelf hun eigen vakjargon kunnen aangeven zodat bepaalde woorden áltijd op een en dezelfde manier vertaald worden. 

April 2024

In-browser vertalingen voor klanten

Om bepaalde elementen die niet vertaald worden toch te kunnen vertalen komt er een speciale functie met in-browser vertalingen. 

April 2024

Backup feature

Sommige klanten met enorm grote sites hebben gevraagd om een backup feature, waarmee zij ook in gevallen dat er problemen zouden zijn bij Clonable, altijd nog een HTML backup hebben van alle pagina's en vertalingen.
 

April 2024

Dollar abonnementen

Naast het afrekenen in Euro maken we ook Dollar abonnementen mogelijk. Dit maakt het gemakkelijker voor internationale klanten buiten het Euro-gebied om Clonable te gebruiken.

Afgeronde features

Maart 2024

Nieuwe setup funnel

Deze update verandert the setup funnel van de clone, we hebben er voor gezorgd dat klanten een beter inzicht hebben in welke taken ze nog moeten en kunnen doen voor hun clones, hierbij is er extra onderscheid gemaakt in het type taak voor een clone.

Maart 2024

Tijdens proefperiode mogelijkheid tot onboarding demo

Omdat er soms nog onduidelijkheden zijn bij het opzetten van een nieuwe site hebben we een functionaliteit ingebouwd voor het rechtstreeks benaderen van de customer service: het inschieten van een onboarding demo is veel gemakkelijker, en houdt rekening met de door de klant gewenste tijd.

Maart 2024

Formeel en informeel taalgebruik

In sommige talen is dit zeer van belang, bv. voor Duitsland. Klanten kunnen voortaan kiezen welke aanspreekvorm er gebruikt dient te worden. Formeler, informeler of gelijk aan de originele website

Maart 2024

Affiliates kunnen leads doorgeven

Om het voor resellers / affiliates eenvoudiger te maken nieuwe potentiële klanten door te geven is er een functionaliteit ingebouwd waarmee affiliates zelf leads waarmee ze gesproken hebben in het systeem kunnen zetten. Als de lead uiteindelijk zichzelf aanmeldt wordt deze automatisch toegewezen aan de reseller en wordt de commissie uitgekeerd.

Maart 2024

Arabisch

Arabisch was een gewenste taal voor onze (potentiële) klanten. Inmiddels is dit toegevoegd. 

Februari 2024

CCV-Shop compatibiliteit

Deze update lost een bug op waardoor niet alle blokken in Ccv Shop vertaald werden. Deze update voegt ook ondersteuning toe voor het Jaxon data formaat dat gebruikt wordt door CCV Shop. Daarnaast zorgt de update ervoor dat knoppen in dialogs ook automatisch vertaald worden in CCV Shop. Door deze updates is de compatibiliteit met CCV-Shop enorm verhoogd.

Februari 2024

Teams verbeteringen

Deze update voegt wat QOL updates toe aan de teams:

 • Kan zien wie er uitgenodigd is voor een team
 • Kan invites verwijderen
 • Kan invites zien die verlopen zijn

Januari 2024

Dynamische ips voor sites + check of IP is veranderd.

Wanneer een clone minstens 3 uur niet beschikbaar is wordt er nu een controle uitgevoerd of dat het origin IP veranderd is. Als dit zo is, wordt het origin IP bijgewerkt in een poging het probleem automatisch op te lossen. Nieuwe achtergrond taak die ieder uur checkt voor sites met dynamische ips of de site nog goed werkt.

Januari 2024

AI functionaliteiten mbt proofreading / verbeteringen

We merken dat er behoefte is aan een proofreading functionaliteit. Waar we de AI vertalingen natuurlijk nooit zo goed kunnen maken als een native vertaler, kunnen we wel AI inzetten om dit zo goed mogelijk te benaderen. Op dit moment werken we aan een functionaliteit om de vertalingen nogmaals te laten checken door AI. Dit geeft betere resultaten, en zal dan ook snel geintegreerd worden.

December 2023

Amerikaans Engels en Braziliaans Portugees

We hebben het mogelijk gemaakt te kiezen tussen verschillende vormen van een taal. In dit geval voor Amerikaans Engels en Portugees Braziliaans.

December 2023

WooCommerce functionaliteiten in WordPress plugin

Veel WooCommerce webshop gebruikers willen graag meer functionaliteiten om internationaal hun webshop te exploiteren. Daaraan denken we aan:
- Valuta conversie voor clone, zodat het mogelijk is om bijvoorbeeld van een Euro land naar Denemarken te gaan. 
- Assortiment wijzigen voor buitenlandse clone
- Prijswijzigingen in buitenlandse clone
- Pagina's uitsluiten

November 2023

Javascript en externe bronnen vertalen via de browser

In veel gevallen is het minder erg als content niet in de broncode vertaald is, maar moet het er vooral voor de gebruiker goed vertaald uitzien. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om javascript en externe bronnen via de browser te vertalen. Deze feature is alleen mogelijk voor de medewerkers van Clonable zelf.

November 2023

Braziliaans Portugees

We hebben het mogelijk gemaakt te kiezen tussen verschillende vormen van een taal. In ieder geval bij Portugees voor Brazilië.

Oktober 2023

WordPress plugin versie 2

De Wordpress plugin is uitgebreidt. Er is  een script voor language switcher integratie, zodat gebruikers het nog sneller en eenvoudiger kunnen installeren zonder technische kennis. Er is een subfolder functionaliteit ingebouwd, zodat de gebruiker de dns configuratie niet meer hoeft te doen en het zonder technische kennis nog gemakkelijker wordt Clonable te gebruiken. Daarnaast is er een koppeling met het Clonable dashboard.

December 2022

nieuwe dashboard url vertalingen

Urls vertalen kon beter. De bezoeker heeft vanaf nu een overzicht van alle vertaalde urls en kan deze ook eenvoudig handmatig aanpassen.

Juni 2023

Nieuwe Clonable zoekmachine Site Search

In jouw clone zoekt de zoekmachine normaal gesproken in de originele taal. Dit is niet problematisch bij een clone in dezelfde taal, maar vrij vervelend in een andere taal. Wij hebben hier een oplossing voor ontwikkelt binnen Clonable. 

Daarnaast: indien de klant een zoekmodule gebruikt die op basis van een feed werkt (zoals Doofinder, Sooqr, e.d.) dan werkt dit naadloos samen met Clonable. Dit is vaak bij webshops het geval.

Mei 2023

Comments bij substitution rules

Wij merkten dat gebruikers soms niet weten waar welke substitution rules voor bedoeld zijn. Soms heeft een andere gebruiker of de Clonable support service de substitution rule aangemaakt namelijk. Het is prettig als er dan een soort label aangehangen kan worden, waarmee duidelijk wordt waarvoor de rule dient.

April 2023

Language switcher

Veel klanten stellen vragen over het plaatsen van vlaggetjes / een landen selector. Wij zijn nu deze optie aan het inbouwen, zodat klanten zelf eenvoudig via een script een language switcher kunnen toevoegen aan hun website én hun clone website.

April 2023

Dynamische feeds

Webshop klanten die gebruiken maken van onze XML-vertaalmodule gaven aan dat ze graag een dynamische feed-functie zouden krijgen, waarmee de XML-feed iedere dag of week ververst wordt met nieuwe vertalingen. Dat is inmiddels gerealiseerd.

XML feeds worden bijgewerkt als dit is ingeschakeld:

 • Gebruiker kan zelf kiezen hoe vaak een XML feed update (tegenover extra kosten)
 • Klanten kunnen een maandelijks budget instellen voor een XML feed
 • Wanneer een budget wordt bereikt ontvangen klanten hierover een melding
 • Klanten kunnen de verschillende quota van de feeds op de usage en billing pagina zien.
 • Ondersteuning voor grotere feeds, tot en met 50MB

Maart 2023

preview clones

Klanten zullen eenvoudig zelf een preview clone kunnen aanmaken met een beperkt aantal vertaalde tekens.

Maart 2023

Nieuw aanmeldproces

Om het nog gemakkelijker te maken voor klanten zich aan te melden zijn we het aanmeldproces enorm aan het verbeteren en eenvoudiger aan het maken. Zo wordt het bijvoorbeeld ook mogelijk een domein te registreren bij Clonable, waarna alle instellingen voor dat internationale domein direct gereed zijn om een Clone aan te maken. Zo hoeven klanten niets meer te maken te hebben met het DNS wijzigingen proces indien ze dat willen.

februari 2023

Noors

We hebben Noors toegevoegd als taal waarnaar je naartoe en waarvan af je kunt vertalen.

December 2022

Dagelijkse check of pagina nog live staat

Indien klanten hun DNS records oid wijzigen kan het voorkomen dat de clone website offline gaat, zonder dat ze dat wellicht zelf in de gaten hebben. We willen hier een seintje voor inbouwen.

November 2022

Kleiner pakket XS

Voor klanten met kleinere of vrij statische website hebben we een klein ‘do it yourself’-pakket toegevoegd. Voor € 15 kun je zelf aan de slag met Clonable, zonder support en kun je zelf tekens bijkopen wanneer je wilt. De tekenprijs is hiervan wel een stuk hoger.

oktober 2022

Affiliate programma

Wij bouwen aan een affiliate programma om te zorgen dat partners klanten kunnen aandragen en daar een aantrekkelijke commissie voor krijgen.

oktober 2022

placeholder pagina bij aanmaken nieuwe clones

Om te zorgen voor een professionelere uitstraling hebben we tijdens het aanmaken van de clone een placeholder pagina gemaakt. Deze ververst zichzelf totdat de clone gereed is.

oktober 2022

Koreaans

We hebben Koreaans toegevoegd als taal waarnaar je naartoe en waarvan af je kunt vertalen. Omdat het geen Latijnse of Cyrillische taal is geven we nog iets minder garantie op de vertaalkwaliteit ervan. Aan de hand van tests zullen we hier beter achter gaan komen.

Juli 2023

Nieuwe Clonable website

De website van Clonable zelf was aan vernieuwing toe. De  nieuwe versie is sneller, overzichtelijker en het design en gebruiksgemak is overal tip-top in orde.

oktober 2022

Oekraïens

We hebben Oekraïens toegevoegd als taal waarnaar je naartoe en waarvan af je kunt vertalen.

Oktober 2022

Conversie tracking

Om te zorgen dat klanten conversie tracking kunnen toepassen is er een functionaliteit in Clonable gebouwd om dit mogelijk te maken..

september 2022

karakter teller (intern gebruik)

Om te checken uit hoeveel karakters een website bestaat hebben we een tekenteller gebouwd, die met een kleine foutmarge kan ontdekken of een website 400.000 of bv. 1.5 miljoen tekens bevat. Dit maakt het gemakkelijker om een abonnement te kiezen voor de klant.

augustus 2022

hoeveel dagen totdat de nieuwe maand aanbreekt

In het dashboard van de klant is voortaan te zien wanneer de klant weer over zijn of haar maandtegoed aan tekens kan beschikken. Op die manier kan de klant eenvoudiger besluiten wel of niet content toe te voegen of te besluiten om extra tekens te kopen.

augustus 2022

url vertalingen in XML feeds

Urls in XML feeds worden voortaan ook vertaald.

juli 2022

Turks en Indonesisch

We hebben Turks en Indonesisch toegevoegd als talen waarnaar je naartoe en waarvan af je kunt vertalen

juli 2022

grote editor update

 • Overzicht van alle wijzigingen die zijn gedaan in de clone
 • Overzicht van alle wijzigingen per vertaling
 • Overzicht van alle SEO wijzigen
 • De styling van de dialoogvensters gewijzigd, zodat ze er hetzelfde uitzien bij iedere clone
 • De styling van de knoppen in de editor aangepast, zodat ze zo min mogelijk worden gewijzigd bij iedere clone
 • De editor knoppen in een pop-up dialoog gezet voor duidelijker overzicht
 • Manier toegevoegd om de posities van de knoppen aan te passen zodat je makkelijker kan editen

juni 2022

Witruimte creëren

Personalisatie van styling en editor.

juni 2022

Woordlijsten voor het veranderen van teksten

 • Nieuwe tab voor woordlijsten op de substitution rules pagina (text replacements).
 • Zoekveld en paginering voor het makkelijk zoeken van woorden.
 • Confirmatie voor het verwijderen van woorden.
 • Één of meerdere woorden kunnen in een keer worden vervangen.
 • Regels nemen automatisch hoofdlettergebruik over. Er is dus maar een regel nodig om woorden met en zonder hoofdletter te vervangen.
 • Regels kunnen zo ingesteld worden dat ze hoofdletter gevoelig zijn. Het automatisch hoofdletters overnemen wordt dan ook uitgeschakeld.
 • Regels kunnen worden teruggedraaid wanneer een regel wordt verwijderd.
 • Wanneer een fragment met de editor wordt bewerkt waarop een regel van toepassing is, wordt die regel voor dat fragment niet meer teruggedraaid.
 • Voor nieuwe vertalingen worden regels toegepast in de volgorde van toevoegen.
 • De text replacements zijn alleen van toepassing op vertaalde fragmenten.
 • De text replacements worden vóór de reguliere substitution regels toegepast.

juni 2022

Partners in dashboard

Onze samenwerkende partners, zoals PostNL, krijgen een plek in ons dashboard. De bedoeling is dat allerlei andere e-commerce diensten die van belang zijn hier komen te staan om te zorgen dat klanten snel en eenvoudig hun website of webshop kunnen verbeteren.

juni 2022

Image Editor

Voor het vervangen van afbeeldingen kan nu ook de editor gebruikt worden.

 • Maakt image replacement regels aan wanneer een afbeelding vervangen wordt.
 • Detecteert wanneer een bestaande regel aangepast wordt.
 • Detecteert wanneer een regel teruggedraaid wordt en verwijdert deze dan.
 • Detecteert wanneer een gebruiker dezelfde regel twee maal probeert aan te maken en zal dan suggereren de substitution regels te gebruiken.
 • Op sommige sites werkt de knop niet goed. Deze is dan (bijna) niet zichtbaar of de onderliggende knop handelt zijn actie ook af wat kan resulteren in het veranderen van de pagina.

april 2022

XML feeds

Het is met Clonable ook mogelijk om de XML feeds van jouw site te vertalen. XML feeds zijn meestal shopping feeds. Hiermee kunnen jouw producten bijvoorbeeld op Google shopping gevonden worden.

april 2022

Magento plugin

Magento werkt over het algemeen vlekkeloos samen met Clonable zonder speciale aanpassingen.

februari 2022

WordPress plugin

Voor WordPress, kan je gemakkelijk taal tags toevoegen door onze plugin te installeren en te configureren met de volgende gegevens. Als je taal tags moet toevoegen of verwijderen (omdat je ze bijvoorbeeld al op een andere manier op je site hebt staan), kan je simpelweg de JSON data bewerken.

februari 2022

Aankopen 'extra bundels vertaaltekens'

Om te zorgen dat klanten niet zonder vertaaltekens komen te zitten bij kleinere abonnementen willen we ‘vertaalbundels’ introduceren. Zo kun je bijvoorbeeld 100.000, 1.000.000 of bv. 5.000.000 tekens bijkopen.

Januari 2022

MijnWebwinkel

MijnWebwinkel wordt sinds 07-01-2022 beter ondersteund waardoor voorheen niet-vertaalde elementen zoals filters en tekst op de checkout nu ook goed vertaald worden.

November 2021

Live editor

Een what-you-see-is-what-you-get editor voor het aanpassen van vertalingen en elementen van je clone. Op deze manier is het mogelijk om aanpassingen te doen door simpelweg op de pagina aan te klikken wat u wil veranderen. Dit maakt het ook nóg eenvoudiger om bv. een native proofreader aanpassingen te laten maken terwijl hij of zij door de site heen scrollt.

Augustus 2021

Urls automatisch vertalen

Voorheen moesten urls via uploads vertaald worden. Nu is dit niet meer nodig. De urls worden automatisch vertaald voor clones in een andere taal. Er zijn ook nog mogelijkheden om de urls zelf aan te passen.

Augustus 2021

XML vertalen

XML vertalen is mogelijk gemaakt. Dit is bv. heel handig voor het bijhouden van productfeeds en voor het creëren van speciale zoekmachines.

Eind juli 2021

Van Hongarije tot Japan

Eigen Clonable site gekloond naar vele talen / landen… practice what you preach!

Eind juli 2021

JSON

JSON vertalen was tot voor kort niet mogelijk. Inmiddels zijn wij zover dat dit wel mogelijk is. Deze feature is op dit moment in bèta, aangezien wij nog niet weten of er nog problemen opdoemen.

Begin juli 2021

URL's vertalen via upload functie

Via een scraper kunnen wij alle urls op jouw website opsporen, vertalen en uploaden. Later dit jaar komt er een automatische vertaalfunctie van alle urls, zodat ook als je een nieuwe pagina toevoegt de URL automatisch vertaald wordt.

Juni 2021

5 minuten

en functie werd gebouwd zodat iedere medewerker van Clonable binnen 5 minuten een buitenlandse website kon genereren als demo. Deze functie zorgde ervoor dat veel mensen sneller overtuigd konden worden van het nut van Clonable.

Januari - juni 2021

Knowledgebase en website

In de eerste maanden van 2021 is hard gewerkt om de site in orde te krijgen. Met het aanmaken van een uitgebreide knowledgebase voor onze klanten, informatieve filmpjes, uitleg, enz.

Augustus 2020

Clonable

De naam Clonable wordt geboren…

December 2019

Dashboard

Eerste versie van het dashboard wordt online gezet, zodat klanten hier ook mee zouden kunnen gaan werken.

Gewenste features

Metatitle imports

SEO in Clonable willen we nóg gemakkelijker maken. Dmv een metatitle import bijvoorbeeld.

Crossborder SEO zoekwoordenonderzoek

Clonable wil dat de buitenlandse websites zoveel mogelijk een succes worden. Dus willen we ook SEO zoekwoordenanalyses gaan aanbieden, in combinatie met externe partners. Zodat de start in het buitenland zo soepel en slim mogelijk zal verlopen.

Meldingen over substitutions die niet meer actief zijn

Soms zijn er regels die niet meer actief zijn omdat de website gewijzigd is. Zou wenselijk zijn om te zorgen dat er een seintje in het dashboard staat dat sommige regels onnodig zijn geworden

Aanpassingen in editor ook mogelijk maken in mobiele editor

Nu is de editor alleen beschikbaar voor desktop-weergave.

Proofreader platform

We willen een proofreader platform bouwen, waarbij proofreaders zichzelf kunnen profileren en waarbij Clonable klanten hen kunnen inhuren voor allerlei klussen.

SPA en PWA vertalen

Deze technologieën willen we graag ook kunnen vertalen.

Mogelijkheid om verwijder acties ongedaan te maken

Bij het maken en wijzigen van substitution rules brengt de wijziging niet altijd het gewenste resultaat. Dan zou het fijn zijn als de klant de oude regels terug kan zetten.

Juridische functionaliteiten

Clonable wil het graag eenvoudiger maken voor klanten om juridsch noodzakelijke documenten, zoals algemene voorwaarden, e.d. in orde te maken voor verschillende landen.