Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefoonnummer
+31 492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Ecommerce in Frankrijk

Ecommerce in Frankrijk

Wil u uw webshop uitbreiden naar Frankrijk? De Franse e-commercemarkt behoort tot een van de grootste in Europa. Met Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staat Frankrijk in de top 3 van grootste Europese online markten. Franse consumenten kopen hun producten ook in buitenlandse webshops. In 2021 betrof 15% van de e-commerce een aankoop in het buitenland. Het heeft dus zeker zin om met uw webshop de Franse markt te veroveren. De Fransen shoppen steeds vaker mobiel, ook wel m-commerce genoemd. Zorg er daarom voor dat je Franse webwinkel ook mobiel goed toegankelijk en leesbaar is. Met Clonable is een Franse website of webshop zo gemaakt.

Top 3 buitenlandse online aankopen:

  1. China
  2. Duitsland
  3. Verenigd Koninkrijk

Top 3 productcategorieën:

  1. Kleding & schoenen (34%)
  2. Elektronica (19%)
  3. Huis & Tuin (16%)

Top 3 favoriete betaalmethoden:

  1. Betaalkaart (49%)
  2. Digitale wallet (Paypal, Allpay; 32%)
  3. Creditcard (11%)

Cijfers: Crossborder e-commerce shopper onderzoek, uitgevoerd door de International Postal Cooperation (IPC)

Wetten & regelgeving

Wanneer uw producten aan de EU-wetgeving voldoen, mag u deze vrij verhandelen in Frankijk. Het is wel verstandig om na te gaan of producteisen in Frankrijk gelijk zijn aan die in Nederland. Zo gelden er aanvullende eisen voor voedingssupplementen, levensmiddelen en geneesmiddelen. Soms gelden speciale etiketteringsvoorschriften.
Ook zijn er andere wetten en regels als u aan Franse klanten verkoopt. Bijvoorbeeld een strenge milieuwet, de ‘Responsabilité Élargie du Producteur (REP). Hieraan moet u voldoen wanneer u verpakte producten via je webshop verkoopt aan Franse consumenten. De Franse wet schrijft voor dat u als eerste in de keten verantwoordelijk bent voor het beheer van de verpakkingen.
Als u vanuit uw webshop producten aan Franse consumenten verkoopt, geldt het ‘bestemmingslandprincipe’. Dit betekent dat u uw Franse particuliere klant met Franse btw factureert: de TVA; Taxe sur la Valeur Ajoutée. Alleen als uw totaalbedrag aan Franse consumenten samen met uw andere intra-EU verkopen aan particuliere klanten onder de drempel van 10.000 euro blijft, mag u als Nederlandse webshop Nederlandse btw in rekening blijven brengen.

De Franse klant:

91% gebruikt track & trace
89% wil het pakket thuis laten bezorgen
72% vindt dat verpakkingen recyclebaar moeten zijn
56% heeft een voorkeur voor duurzame bezorging
29% verwacht in de toekomst meer van buurlanden te kopen