🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Waarom is het belangrijk om afbeeldingen op een meertalige website te vertalen?

Het is geen geheim dat afbeeldingen een belangrijk onderdeel van het web zijn. In feite heeft onderzoek aangetoond dat artikelen met afbeeldingen meer worden gedeeld dan artikelen zonder afbeeldingen. En terwijl het belangrijk is om goede afbeeldingen op uw site te hebben, ongeacht de taal, is het vooral belangrijk om goed vertaalde afbeeldingen te hebben als uw site meertalig is.

Hoe afbeeldingen bijdragen aan de branding van uw website

Uw logo is waarschijnlijk een van de eerste dingen die bezoekers van uw site zullen zien, dus het is belangrijk dat het goed wordt vertaald. Hetzelfde geldt voor andere afbeeldingen die belangrijk zijn voor uw merk, zoals productafbeeldingen.

Hoe afbeeldingen u helpen een internationaal publiek aan te spreken

Als je bijvoorbeeld producten verkoopt, is het belangrijk om vertaalde productafbeeldingen te hebben, zodat potentiële klanten van over de hele wereld kunnen zien wat je verkoopt. En zelfs als u niets verkoopt, kunnen afbeeldingen nog steeds een geweldige manier zijn om een wereldwijd publiek aan te spreken door hen iets te laten zien dat relevant is voor hun cultuur of interesses.

5 tips voor het vertalen van afbeeldingen voor een website.

  1. Zorg ervoor dat je de context van de afbeelding begrijpt voordat je begint met vertalen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de vertaling accuraat is en dezelfde boodschap overbrengt als de oorspronkelijke afbeelding.
  2. Gebruik professionele vertaaldiensten of vertalers om ervoor te zorgen dat de vertaling accuraat is. Dit is vooral belangrijk als de afbeelding complexe of technische informatie bevat.
  3. Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele culturele verschillen tussen de oorspronkelijke taal en de doeltaal. Sommige afbeeldingen kunnen symbolen of verwijzingen bevatten die alleen betekenis hebben in een bepaalde cultuur.
  4. Controleer de vertaling op spelling- en grammaticafouten voordat je de afbeelding op je website publiceert.
  5. Als de afbeelding tekst bevat, overweeg dan om de tekst in de afbeelding te vervangen door tekst die is vertaald in plaats van de afbeelding te vertalen. Dit kan helpen om de leesbaarheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat de tekst op alle apparaten duidelijk is.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: