🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Zwitserland & E-commerce: waarom spelen vertalingen daar een grote rol

Zwitserland is een klein land met vier officiële talen, waardoor het een unieke en uitdagende markt is voor e-commerce. In de afgelopen jaren is de Zwitserse e-commerceomgeving aanzienlijk gegroeid, met een verwachte online verkoop van meer dan 13 miljard Zwitserse frank in 2022.

Klant

Het belang van vertalingen in de Zwitserse e-commerce omgeving kan niet worden overschat. Niet alleen helpen zij bedrijven een breder publiek bereiken, maar zij helpen ook om vertrouwen en geloofwaardigheid met klanten op te bouwen. De klanten zullen eerder van een bedrijf kopen dat informatie in hun eigen taal verstrekt, aangezien het aantoont dat het bedrijf hun behoeften waardeert en bereid is om de extra mijl te gaan om een gepersonaliseerde ervaring te verstrekken.

Talen

Een van de grootste uitdagingen voor e-commercebedrijven die in Zwitserland actief zijn, is de noodzaak om content in meerdere talen aan te bieden. Met een bevolking van iets meer dan 8 miljoen mensen heeft Zwitserland vier officiële talen: Duits, Frans, Italiaans en Romaans. Dit betekent dat e-commerce bedrijven hun websites, product beschrijvingen en andere inhoud in meerdere talen moeten aanbieden om de hele Zwitserse markt te bereiken. Een goeie vertaling komt hier dan goed van pas. Clonable kan jou daarbij goed helpen. Wij kunnen de site voor uw klanten vertalen, waardoor u geen problemen hoeft te hebben met klanten die uw websites niet verstaan.

SEO

Bovendien kan het aanbieden van inhoud in meerdere talen helpen om de zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren en de zichtbaarheid van een bedrijf online te vergroten. Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan websites die inhoud in meerdere talen aanbieden, omdat dit aangeeft dat de site relevant is voor een breder publiek. Dit kan helpen om meer verkeer naar de website van een bedrijf te leiden en uiteindelijk tot meer verkoop.

Kortom, de Zwitserse e-commerce omgeving is uniek en uitdagend vanwege de meertalige bevolking van het land. Het aanbieden van content in meerdere talen is essentieel voor e-commercebedrijven die in Zwitserland actief zijn, omdat het helpt een breder publiek te bereiken, vertrouwen bij klanten op te bouwen en de SEO te verbeteren.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: