🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Drupal website vertalen met Clonable: uw meertalige Drupal site in 5 minuten

Drupal is een veelgebruikt contentmanagementsysteem dat bekend staat om zijn flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het is minder populair dan bijvoorbeeld WordPress, maar wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij grotere nieuwssites, in de toerisme sector en bij Nederlandse gemeenten, ongeveer 60 in aantal gebruiken dit open source CMS inmiddels. Voorbeelden van bekende Drupal sites zijn bijvoorbeeld Tesla, the City of London, The European Commission en nog velen meer.

Voor gebruikers die een meertalige website willen creëren met Drupal, kan Clonable een waardevol hulpmiddel zijn. In dit artikel onderzoeken we hoe Clonable kan worden geïntegreerd met Drupal om meertalige functionaliteit te bieden.

Wat is Clonable?

Clonable is een tool voor online internationalisatie dat gebruikers in staat stelt om eenvoudig meertalige websites te maken en te beheren. Door gebruik te maken van Clonable kunnen Drupal-gebruikers hun website klonen en vertalen naar verschillende talen, terwijl de oorspronkelijke lay-out en functionaliteit behouden blijven.

Voordelen van Clonable voor Drupal-gebruikers:

Flexibele Prijsstelling: Clonable biedt flexibele prijsopties op basis van het aantal talen en aantal webpagina's waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor Drupal-gebruikers van verschillende groottes.

Gebruiksgemak: Clonable biedt een intuïtieve interface en uitgebreide documentatie, waardoor Drupal-gebruikers snel aan de slag kunnen met het vertalen van hun website zonder dat er veel technische kennis nodig is.

Uitgebreide Functionaliteit: Clonable biedt in vergelijking tot de meeste andere vertaaltools een breder scala aan functies, waaronder automatische vertaling, SEO-optimalisatie, proofreading, XML-feeds en aanpasbare taalkeuzeschakelaars. Daarnaast maakt Clonable het mogelijk om aangepaste vertalingen toe te voegen en de inhoud tussen talen automatisch te synchroniseren, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor meertalige Drupal-websites.

Ondersteuning en Updates: Clonable wordt regelmatig bijgewerkt en biedt uitstekende klantenondersteuning, inclusief gedetailleerde documentatie en snelle reactietijden op vragen en problemen. In tegenstelling tot veel andere vertaaltools begrijpen wij dat klanten af en toe maatwerk nodig hebben en zitten met allerlei specifieke vragen.

Gratis 14 dagen uitproberen: Je kunt Clonable 14 dagen gratis uitproberen! Tijdens deze 14 dagen kun je kosteloos 1 clone aanmaken en gebruiken. Let er wel op dat er tijdens de proefperiode slechts een beperkt aantal pagina's vertaald zal worden.

Hoe Clonable te gebruiken met Drupal:

Maak een Clonable-account aan: Voor je kunt beginnen met het gebruik van Clonable moet je eerst een account aanmaken. Hiervoor vul je je naam en email adres in en kies je een wachtwoord. Zodra je je hebt geregistreerd word je automatisch ingelogd in ons dashboard.

Configureer uw kloon: Zodra je ingelogd bent in ons dashboard kun je meteen aan de slag om je eerste clone te maken. Kies de gewenste taal, de clone-locatie en nog wat andere instellingen en u bent klaar om aan de slag te gaan.

Personaliseer uw website: Gebruik de Clonable-interface om uw website in de verschillende talen te personaliseren. Pas indien nodig de vertalingen aan voor een nauwkeurige weergave.

Compatibiliteit Drupal - Clonable

In vrijwel alle gevallen werkt  Drupal 100% met Clonable. Alleen wanneer er sprake is van zogenaamde maatwerk ingebouwde elementen of externe scripts kan het voorkomen dat Clonable niet volledig werkt. Wil je dit zeker weten? Probeer het dan gewoon even uit. Maak een gratis account en test of de demo url goed werkt. Indien je twijfelt is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

Conclusie:

Voor Drupal-gebruikers die een meertalige website willen creëren, biedt Clonable een krachtige en flexibele oplossing. Door zijn uitgebreide functies, gebruiksvriendelijke interface en flexibele prijsopties is Clonable een waardevol hulpmiddel voor het vertalen van Drupal-websites. Met Clonable kunnen gebruikers snel en eenvoudig meertalige websites creëren en beheren, waardoor ze hun bereik kunnen vergroten en hun publiek kunnen aanspreken.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: